Pisci na mreži - Ivor Martinić

Gost 119. programa Pisci na mreži bio je Ivor Martinić, dramski pisac koji je prisutan u različitim kulturama i jezicima, ali mu je nezamjenjivo ostati povezan s hrvatskim kulturnim prostorom: „Tako i radim da sam u Barceloni dio godine, dio sam u Zagrebu, dio na Braču. Shvaćam koliko moje pisanje određuje to što poznajem zagrebačko kazalište, te scene, redatelje i publiku, i zato mi je bitno držati taj kontinuitet. Kad gledam predstave u Barceloni, shvaćam koliko mi nedostaje neki kontekst zašto je ta predstava takva. Ovdje u Zagrebu nakon predstave, kad razgovaram s kolegama, dovoljne su dvije riječi da znam što je to i zašto je to dobro ili ne i što to znači za pojedine aktere te predstave. Nemoguće je nadomjestiti tu količinu odgledanih predstava i to što znam i razvoj glumca s kojim želim raditi. To je nezamjenjivo.“ Mnogo toga se može još dodati, a mnogo toga saznali smo, vjerujemo, iz razgovora s autorom u programu Pisci na mreži.

 

Pogledajte snimku susreta!

Pisci na mreži - Tatjana Gromača

Gošća 118. programa Pisci na mreži bila je  Tatjana Gromača, pjesnikinja, romanopisac, autorica „koja se mijenjala tijekom godina i koja je kontinentalni hrvatski krajolik zamijenila onim bajkovitijim i tajanstvenijim istarskim“, autorica čija je knjiga pjesama Nešto nije u redu (2000) umnogome mijenjala prostore i mogućnosti hrvatskog pjesništva. Mnogo toga se može još dodati, a mnogo toga saznali smo, vjerujemo, iz razgovora s autoricom u programu Pisci na mreži.

 

Pogledajte snimku susreta!

Pisci na mreži - Franjo Nagulov

Gost 117. programa Pisci na mreži bio je Franjo Nagulov, pjesnik, romanopisac, kritičar, ukratko autor kojem je „stalo do zdravlja čitatelja, bez obzira što je njih tako malo, a autora tako mnogo“. Mnogo toga se može još dodati, a mnogo toga saznali smo, vjerujemo, iz razgovora s autorom u programu Pisci na mreži.

 

Pogledajte snimku susreta!

 

Pisci na mreži - Ksenija Banović

Gošća 116. programa Pisci na mreži bila je Ksenija Banović, prevoditeljica je koja vjeruje da književni tekst nadilazii stvarnost u kojoj živimo i na tom je tragu pokrenula niz različitih projekata, inicijativa koji ne samo da pomažu drugima nego i mijenjaju mikrosliku svijeta u kojem živimo. Mnogo toga se može još dodati, a mnogo toga saznali smo, vjerujemo, iz razgovora s autoricom u programu Pisci na mreži.

Pogledajte snimku susreta!

 

Additional information