Kome je namijenjen: roditeljima i učiteljima

Trajanje : 2 x 45 minuta

Opis seminara:

Internet se s jedne strane slavi kao prijelomna tehnologija  koja nas uvodi u društvo znanja u kojem će svoje blagostanje naći baš naša djeca, dok ga se s druge strane optužuje da je močvara pogrešnih, krivih, pa i štetnih i zlonamjernih informacija.

Gotovo da nema razgovora o sigurnosti djece, a da se ne spominje pedofilija i da se uz nju u najgorem svjetlu ne spominje Internet.

90 minutno predavanje pokušati će dati odgovore na ova i srodna pitanja:  

          Koliko je Internet opasan za našu djecu?

          Tko vreba na njih? Zašto?

          Kako mogu ugroziti sigurnost naše djece, pa i cijele obitelji?

          Ima li obrane od toga?

          Što mogu i trebaju poduzeti roditelji?

          Kako djecu pripremiti za poznate i buduće opasnosti?

 

 

Otac hrvatskog interneta dr. sc. Predrag Pale na popularan i svima razumljiv i zanimljiv način demistificirat  će urbane legende, sistematizirati najvažnije i vratiti povjerenje u Internet, našu djecu i nas same dajući vrlo jasne prijedloge tko i što može i treba učiniti.

·       Kako polaznici mogu doći do nas: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. ili www.magistra-nova.hr

Kome je namijenjen: roditeljima, učiteljima,  učenicima

Trajanje : 2 x 45 minuta

Seminar daje odgovore na slijedeća pitanja:

·         Mora li učenje biti tlaka?

·         Mogu li uživati dok učim?

·         Kako učiti ono što mi se ne da?

·         Već jako dugo razvlačim učenje o xyz …  Što da radim?

·         Kako da znam da znam?

Ovaj seminar demistificira pojam „učenje“ i odvaja ga od pojma „morati“. Prisjetit ćete se situacija u kojima volite učiti i osvijestiti zašto je to tako. Pokušat ćemo tu spoznaju primijeniti na ono što ne volimo učiti i prepoznati uzroke. Dobit ćete uvid u neke jednostavne, a učinkovite tehnike učenja. Sve to možete primijeniti i kad podučavate nekog drugog ili ga samo trebate motivirati na učenje.

·         Kako polaznici mogu doći do nas: kontakt po dogovoru: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Kome je namijenjena: roditeljima, učiteljima, starmaloj djeci , svima zainteresiranim

Trajanje : 3 x 45 minuta

Radionica daje odgovore na slijedeća pitanja:

·         Svi pričaju o STEM-u, i ti bi probala, ali ne znaš je li to za tebe i od kuda početi?

·         Ne znate kako da se postavite kad vam dijete kaže da se želi baviti STEM-om?

·         Kad traži da mu kupite robota, softver, komplet, ovo ili ono?

·         Kad traži da ga upišete na ovaj ili onaj tečaj robotike, elektronike, programiranja, STEM-a?

·         Sumnjate da on(a) nema talent za to?

·         U školi od vas traže da se uključite u međupredmetne teme koju uključuju STEM. To vam je dosadno? Strah vas je?

                                                                          

Kako to riješiti?

Elektronika je svuda oko nas. Više ju i ne primjećujemo. Ni ne razmišljamo kako radi niti da bismo mi to mogli shvatiti. Istovremeno sveprisutan je pojam STEM i svi od svakoga očekuju da više mladih bira STEM zanimanja. No, mnogi od nas „nisu talentirani“ za tehniku. Skloniji smo društvenim i humanističkim znanostima, umjetnosti, sportu … Neke od nas pomisao da se mi bavimo elektronikom ili programiranjem ili nasmijava ili užasava ili oboje. Zapravo, ne znamo ima li to ikakve veze s nama. Ova radionica je namijenjena svima s ovakvim pitanjima i dilemama. Smisao joj je da demistificira elektroniku i programiranje i dade vam osjećaj kao je uvodni sat nekog sporta, glazbe ili plesa. Jamčimo da ćete poslije nje reći: „Pa, dobro, nije to ništa tako strašno, i ja bih to mogla da hoću.“

Kako polaznici mogu doći do nas: kontakt po dogovoru: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.